آموزش نکات مهم پیرامون پرورش ماهی در حوضچه (گام به گام)

در این پست میخواهیم در راستای ادامه مبحث آموزش نگهداری و پرورش ماهیان پرورشی، نکات مهم پیرامون پرورش ماهی در حوضچه رابه صورت گام به گام به شما آموزش دهیم تا
آموزش نکات مهم پیرامون پرورش ماهی در حوضچه (گام به گام)

در این پست میخواهیم در راستای ادامه مبحث آموزش نگهداری و پرورش ماهیان پرورشی، نکات مهم پیرامون پرورش ماهی در حوضچه رابه صورت گام به گام به شما آموزش دهیم تا همواره با بهره گیری از این نکات و آموزش ها بتوانید در این حرفه با موفقیت های بیشتری روبرو گردید.

مقدمه:

پرورش ماهی یعنی رشد ماهی در کوتاه ترین زمان و با کم ترین هزینه با حداقل مقدار غذا می باشد. انرژی مورد نیاز ماهی از تغذیه مناسب بدست می آید. ریشه این تغذیه مناسب نور خورشید است. چرا که انرژی خورشید از طریق گیاهانی که برای ساختن کربوهیدراتها انرژی مصرف می کنند به غذا تبدیل می شوند. در نتیجه جانوران این گیاهان را تغذیه نموده و به صورت انرژی وارد بدن ماهی ها می شوند. در ادامه با کلیاتی از نکات اساسی درباره پرورش ماهی آشنا می شوید.

فیلم گیاهخوار شدن ماهیان گوشتخوار:

در کلیپ زیر خواهید دید که چطور می توان کاری کرد که ماهیان پرورشی گوشتخوار، گیاهخوار شوند؟ در جنوب غرب فرانسه محققان بر روی این موضوع کار می کنند تا اثرات نامطلوب زیست محیطیِ آبزی پروری را کاهش بدهند.

 

ماهی

توی این پک فوق العاده، روش پرورش ماهی قزل آلا رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش ماهی قزل آلا اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!

 

مطلب مشابه : قفس پرورش ماهی چیست و هزینه ساخت آن چقدر است؟

نکات مهم در پرورش ماهی:

از آنجایی که پروتئینها برای پرورش ماهی ضروری است باید منابع گیاهی یا حیوانی پروتئین در جیره غذایی ماهی ها قرار داده شود.

تغذیه-ماهی

چربی ها که از اسیدهای چرب تشکیل می شوند باید در جیره غذایی ماهی ها گنجانده شوند و در غذاهای مصنوعی برای ماهیها در درجه دوم هستند.

گنجاندن کربوهیدرات ها در جیره غذایی ماهی ها ضروری است چون کربوهیدراتها دارای نشاسته ، قند و سلولز هستند و برای رشد ماهی ها مناسبند.

ویتامین های برای سلامتی و رشد ماهی خیلی تأثیر گذار هستند و و انواع مختلفی دارند. ویتامین A از راه گنجاندن پودر ماهی در جیره غذایی ماهی ها تامین می شود. ویتامین دی که در نور حورشید است اگر به ماهی نرسد سبب اختلال در استخوان سازی ماهی می شود.

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!

 

ماهی-پرورشی

بهترین و مهم ترین روش ضدعفونی استخر های پرورش ماهی خنگ گذاشتن و به آیش در آوردن است.

استخر ماهی در فصل تخم ریزی باید شرایط خاصی داشته باشد که باید آنها را رعایت کنید. در ادامه با مهم ترین این شرایط آشنا می شویم. ماهیان آب شیرین در دمای 22 درجه شروع به تخم ریزی می کنند و استخرهای تخم ریزی در اوایل ماه مه، وقتی که حرارت آب به سرعت افزایش می یابد اماده می شوند. در استخر بذر علف را میکارند تا تخم های ماهی به ان چسبیده شوند و استخر درست قبل از تخم ریزی پر از اب باید شود. درجه حرارتشان باید 18 درجه باقی بماند تا بتوان از آنها استفاده کرد. دسته ماهی ها بعد اب گیری وارد استخر خواهند شد و بعد از 36 ساعت تخم ریزی را انجام می دهد. ماهی های ماده روی گیاهان تخم می ریزند. جالب است بدانید هر ماهی حدود 100000 تخم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن تولید میکنند. بعد از تخم ریزی باید آنها را پرورش داد و از شکارچیها و بیماری در امان نگه داشت.

حوضچه-ماهی

1- باید همواره به سیستم گردش آب در استخرها توجه خاص داشته باشید. اگر مدیریت مناسب نباشد و به سیستم گردش آب توجه نشود خود می تواند باعث انتشار سریع بیماری از یک حوضچه به حوضچه های دیگر گردد.
2- تخمهای چشم زده می باید از مراکز تکثیر ماهی که عاری بودن آنها از عوامل بیماریزا مورد تأیید سازمان دامپزشکی و ادارات مربوطه قرار گرفته باشد خریداری گردد . تخمها می باید به محض ورود به وسیله مواد شیمیایی مناسب به دقت ضد عفونی گردند.
3- در صورت نیاز به خرید ماهی باید از مراکزی خریداری گردند که تخم های چشم زده خریداری شده اند. سپس ماهیان خریداری شده را ابتدا در یک استخر قرنطینه که دارای ورودی و خروجی آب مستقل باشند به مدت 4-2 هفته نگهداری نمایید. این استخرها باید دارای تجهیزات پرورشی جدا از استخرهای دیگر مزرعه باشند.

5- حتی الامکان هر استخر باید دارای تجهیزات پرورشی مانند تور و ساچوک مخصوص خود باشد هر روز ضدعفونی گردند و در صورت عدم امکان بهتر است کلیه وسایل و تجهیزات هر هفته یک بار ضد عفونی گردند.
6- استخرها همواره باید تمیز نگه داشته شوند و با توجه به کیفیت آب ورودی هر 2 هفته یک بار تمیز و ضد عفونی گردند.
7- ماهیان بسته به نوع و ضریب تبدیل باید در طول دوره پرورشی با توجه به نیاز و اختلاف وزن و سایز ماهیها رقم بند شوند و از نگهداری گروه های سنی مختلف با سایز های مختلف ماهی در یک استخر پرهیز کنند.
8- ماهیان مرده باید روزانه از استخر جمع آوری شوند و به طرز صحیح و بهداشتی ( کوره لاشه سوز ) معدوم گردند .

9-همچنین تعداد تلفات روزانه شمارش شود چرا که تلفات بیش از حد و نامتعارف نشان از شرایط نامطلوب بهداشتی در مزرعه دارد.
9- پوشاندن استخرها به ویژه استخر بچه ماهی ها به وسیله تور یا سایبان جهت جلوگیری از صید آنها توسط پرندگان و همچنین آفتاب سوختگی احتمالی بچه ماهی ها. از طرفی با جلوگیری از ورود پرندگان به مزارع از انتقال بیماریهای انگلی و باکتریایی توسط مدفوع پرندگان نیز جلوگیری میشود.

پرورش-ماهی

از جمله نکاتی که باید برای پرورش ماهی در حوضچه مد نظر قرار داد عبارتند از :

همچنین بخوانید : 8 نکته بسیار مهم که در مورد پرورش ماهی زینتی در منزل باید بدانید!

با توجه به مطالب گفته شده در مدیریت بهداشتی آبزی پروری چند نکته اساسی بایستی مورد توجه و دقت کافی قرار گیرد که شامل این موارد است: 1-پیشگیری 2-مراقبت 3-درمان 4-ریشه کنی

1- پیشگیری:
پیشگیری بیماریهای ماهیان پرورشی به دو دلیل دارای اهمیت ویژه است . اول آنکه صنایع پرورش ماهی روز به روز در حال رشد و پیشرفت است و سلامتی ماهیان در این امر نقش تعیین کننده دارد . دوم آنکه در مراکز تکثیر و پرورش ماهی کاملاً دقت شود که کانون های آلوده از بین بروند تا آلودگی ها به سایر کارگاهها یا ماهیان وحشی سرایت پیدا نکنند.
تغذیه کافی و سالم جریان آب تمیز و با حرارت مناسب و سرشار از اکسیژن محلول و همچنین خواص فردی و ژنتیکی ماهیها برنامه های منظم واکسیناسیون و ضد عفونی حوضچه ها و استخرها از جمله موارد است که می تواند در پیشگیری بیماریهای ماهیان پرورشی به خصوص ماهیان سردآبی مفید باشد.

2- مراقبت:
مراقبت های ویژه ای بایستی جهت جلوگیری از ورود عوامل بیماریزا به خصوص پاتوژنهای غیر بومی از راه جریان آب ، ذخایر ماهیان جدید ، وسایل پرورش ماهی و غذا اعمال نمود. به هر حال در مورد مراقبت از بیماریهای ماهیان پرورش می تواند مقررات منطقی را درموارد زیر اعمال نمود:
بازرسی: ماهی های انتقالی بایستی مرتباٌ تحت بازرسی های بهداشتی و کنترل بیماری قرار گیرند.
قرنطینه : ماهیان وارداتی در اماکن به خصوص برای مدت معینی تحت قرنطینه قرار گیرند.
جداسازی: هر نوع ماهی مشکوک و بیماری را باید از سایرین جدا کرد.
اگر تخم ها از سایر نواحی وارد میشوند ضد عفونی کردن سطح آنها قبل از حمل و نقل می تواند از نظر جلوگیری از بروز آلودگی ها مفید واقع گردد. همچنین از تماس ماهیان با ناقلین بیماری نظیر زالوها ، حلزونها ، پرندگان آبی یا ماهیان ظاهراً سالم که به طور اتفاقی وارد میشوند مراقبت بعمل آورد.
درمان : که خود بحث مفصلی دارد و بسته به نوع بیماری و نوع عامل پاتوژن ، نوع ماهی ، شرایط محیطی ( دما ، PH و… ) نوع دارو ، روش درمان و مدت درمان متفاوت می باشد که پروتکل درمانی باید توسط دکتر دامپزشک مجرب تعیین شود.
ریشه کنی: با آنکه پیشگیری از بیماری ها بهتر ، آسان تر و کم هزینه تر از درمان و ریشه کنی است اما شرایطی پیش می آید که بروز بیماری اجتناب ناپذیر است. ریشه کنی بیماری اغلب طولانی و سخت است ولی قابل انجام می باشد .
قرنطینه: از بین بردن منابع بیماریزا (ماهی و سایر آبزیان) ضدعفونی کردن دائمی ، واکسیناسیون ، آیش گذاری یک چند ساله مزارع پرورش ماهی می تواند به عنوان روشهای ریشه کنی مورد استفاده قرار گیرد.

خلاصه مطلب: آنچه که بیش از همه در نگهداری و پرورش ماهی اهمیت دارد مدیریت صحیح همراه با دانش کافی می باشد تا در کنار این نکاتی که آموزش دادیم بتوانید ماهیان سالمی پرورش داده واز این طریق سود کنید.

اگر اشکال و یا سوالی در خصوص پرورش ماهی دارید در بخش نظرات آنرا ثبت نمایید تا به آن پاسخ دهیم.

منبع: هنر فردی
هنر فردی
رایگان
دریافت فایل
یک‌شنبه 2 دی 1403، ساعت 10:26