در مطالب قبلی در مورد نحوه کشت و پرورش صحیح توت فرنگی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم. امروز قصد داریم در این پست شما را با ویژگی های کود توت فرنگی آشنا نماییم.
هر کدام از گیاهان برای رشد ونمو به شرایط محیطی و زیستی خاصی نیاز دارند تا بتوانند به حد مطلوب رشد و بهره وری برسند. کود مناسب یکی از این موارد است که تأثیر بسزایی در رشد و پرورش گیاهان دارد. از اینرو ما در این پست می خواهیم ویژگی های یک کود خوب برای توت فرنگی را بیان کنیم.
برای کاشت توت فرنگی گیاهی که انتخاب می شود باید عاری از هر نوع مریض و دارایی ریشه های قویی و سالم باشد و رنگ ریشه ها روشن باشد. گام بعدی انتخاب خاک مناسب برای کشت است که خاک های سبک شنی با مواد غذایی فراوان و زهکشی خوب مناسب ترین خاک برای کاشت توت فرنگی است. مهمترین کار بعد از شخم زدن زمین استفاده از کود های حیوانی و شیمیایی است که مقدار 10 تن در هکتار کود حیوانی پوسیده با خاک مخلوط کرده و تاکید بر آزمایش خاک است. باید به مقدار 100 -80 کیلو ازت خالص در سه مرحله , 150-100 کیلو پتاس خالص و 80-60 کیلو فسفر در هکتار استفاده شود سپس با نحر کن جوی های به عرض 40 سانتی متر و پشته های به عرض 80 سانتی متر ایجاد کنید. سپس اقدام به کاشت گیاه نمایید.
در سال اول قبل از کاشت، کود فسفر و پتاس و نصف مقدار کود اوره قبل از دیسک زنی به خاک داده می شود و بقیه کود اوره قبل از گلدهی و بعد از برداشت محصول در دو نوبت به خاک افزوده شده و سپس آبیاری می شود.
مطلب مشابه : بهترین و جدیدترین روش کشت و پرورش توت فرنگی در خانه و گلخانه (تصویری)
در درجه اول کود مناسب کودی است که حاوی کلسیم- فسفر- منیزیم- منگنز- مولیبدن- بر- آهن- ریزمغذی ها- آمینو اسیدها و هیومیک اسیدها باشد. کمبود هر کدام از این مواد باعث بروز بیماری و مشکلاتی در گیاه می شود که در ادامه به آنها می پردازیم:
پس تا کنون متوجه شدیم که برای داشتن توت فرنگی های مرغوب باید کودی را انتخاب و به خاک گیاه اضافه نماییم که این کمبودها را جبران نماید.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
این پست مرتبط را نیز بخوانید : بهترین زمان کاشت توت فرنگی چه زمانی است؟
روند رشد و نمو ، عملکرد و کیفیت میوه بطور مستقیم بستگی به تغذیه گیاه دارد. برنامه ریزی برای تغذیه زراعت توت فرنگی بیشتر تحت تاثیر بافت خاک ، pH و مقدار ماده آلی خاک است. اولین قدم مهم برای تغذیه مطلوب بوته های توت فرنگی انجام ازمون خاک می باشد.
از سه طریق کود دهی برای زراعت توت فرنگی انجام می شود.
نکته 1 : در شرایط پس از کاشت توت فرنگی برای بهبود ساختمان خاک و فعالیت میکروبی مفید ، همچنین برای توسعه ریشه درخاک و افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی ، کود الی اگری هیومیک به مقدار 5 تا 10 لیتر در هکتار و بار دوم به همین مقدار در زمان تشکیل میوه توت فرنگی مصرف می شود.
نکته 2 : برای افزایش ظرفیت گلدهی بوته های توت فرنگی وطولانی نمودن دوره گلدهی آن ، تکامین فلوور به مقدار دو تا سه در هزار در زمان شروع گلدهی محلول پاشی می شود و این کود الی قابل مصرف از طریق آبیاری قطره ای و بارانی نیز می باشد.
نکته 3 : در مرحله شروع تشکیل میوه ، برای افزایش کیفیت ، رنگ و طعم میوه و همچنین برای تحریک رشد میوه و افزایش اندازه میوه ، محلول پاشی تکامین بریکس به مقدار دو تا سه در هزار، حداقل در دو نوبت به فاصله 10 الی 15 روز انجام می شود.
نکته 4 : برای افزایش طول نگهداری میوه توت فرنگی و کیفیت میوه و کاهش شدت پوسیدگی میوه ،محلول پاشی تکنو آمینو کلسیم یا کلسان به مقدار دو تا سه در هزار بسته به نیاز بوته ها در چند نوبت انجام می شود.
در کل می توان کودهای حیوانی را به همراه کودهای شیمیای به خاک این گیاه اضافه نمود اما اگر هر کدام از این کودها از نظر مواد مغذی، غنی و کامل باشد می توان آنرا به تنهایی به خاک گیاه اضافه شود.
چنانچه در خصوص این مطلب سؤالی دارید در بخش نظرات ثبت نمایید تا به آن پاسخ دهیم.