در مطالب گذشته درمورد آموزش نگهداری و پرورش گاوهای گوشتی و شیری در خدمت شما بودیم. امروز قصد داریم در این پست درباره بهترین خوراک گاو شیری و گوشتی برای گرفتن بیشترین سود، آموزش هایی را به شما معرفی بنماییم.
در گاوپرواری و پرورش گاو دو نکته خیلی حائز اهمیت است. یکی رعایت نکات بهداشتی و دیگری تغذیه صحیح و اصولی گاوها. رعایت بهداشت در گاوداری باعث میشود که حیوانات کمتر در معرض بیماری ها قرار بگیرند و در نتیجه گوشت و شیر سالم تری خواهند داشت. همچنین تأثیر تغذیه مناسب بر رشد بهتر و بیشتر گاوها بر هیچ کس پوشیده نیست. در ادامه ما مطالبی را برای شما تهیه و آماده نموده ایم که به کمک آنها می توانید شاهد رشد و سلامتی کامل گاوها باشید.
مطلب مشابه : دانلود 6 فیلم کاربردی آموزش گاوداری (شیری و گوشتی) که باید ببینید!
علف باغ در تغذیه گاو شیری و پرواری استفاده می شود. به دلیل داشتن رشته های بلند، نشخوار دام ها را زیاد می کند. به علاوه در گاوهای شیری باعث بیشترشدن چربی شیر می شود. برای جلوگیری از خارج شدن سریع خوراک های آردی از بدن دام های پرواری از این علوفه استفاده می کنند.
برای بالا بردن میزان چربی شیر گاو، ضروری است که نسبت به نوع کربوهیدرات و میزان تجزیهپذیری آن، توجه شود. برای مثال: جو سریعتر از ذرت در شکمبه تخمیر میشود. توجه به سطح فیبر خام در جیره و تناوب غذایی میتواند از بروزاسیدوز شکمبه (که در اثر تجزیه سریع مواد دانهای حاصل میشود) جلوگیری نماید. برای پیشگیری از کاهش میزان چربی شیر در تابستان، گاوهای شیری باید با علوفه تازه تغذیه گردند تا تشویق به مصرف بیشتر عذا شوند. علاوه بر این، گاوهای شیری باید بیشتر در طول شب تغذیه شوند و با افزودن مستقیم باکتریها و مخمر به جیره غذایی، مصرف و قابلیت هضم آن بهبود مییابد. استفاده از مواد بافری (مانند جوش شیرین) به منظور جلوگیری از کاهش PH شکمبه ناشی از مصرف کمتر علوفه در هوای گرم، توصیه میشود. کل جیره غذایی باید حاوی 18 تا 19درصد پروتئین خام باشد.
پروتئین مازاد بر احتیاج باعث افزایش هزینه جیره غذایی شده و پروتئین شیر را بطور معنیدار افزایش نمیدهد و حتی ممکن است باعث اختلالات تولیدمثلی شود. جیرهٔ غذائی که گاو شیرده میخورد به مقدار شیر تولیدی و کیفیت آن بستگی دارد. گاوهائی که شیر بیشتری تولید میکنند در مقایسه با گاوهای هموزن و همسن خود که شیر کمتری تولید میکنند به غذای بیشتری احتیاج دارند و مقدار پروتئین موردنیاز گاوهای شیرده ۱۶۰ تا ۲۶۸% بیشتر از مقدار پروتئین مورد احتیاج برای گاو خشک است. مقدار انرژی مورد نیاز ۳۶ تا ۶۸% کلسیم و فسفر موردنیاز ۱۰۰-۲۵۰ % بیشتر است. اگر کیفیت علوفه چراگاه بالا باشد احتیاجات گاوهای شیری را تأمین میکند، در تحت چنین شرایطی باید نمک و مواد معدنی به مقدار کافی در اختیار حیوان قرار داده شود. در مواقعی که کیفیت علوفه پائین است و یا به مقدار محدود به حیوان داده میشود، جهت تأمین احتیاجات حیوان باید مقداری کنسانتره در جیرهٔ غذائی حیوان منظور شود.
برای تغذیه گوسالههای نر که با استفاده از یونجهٔ خشک تغذیه میشوند میتوان تا ۵/۱% وزن زنده حیوان کنسانتره در اختیار حیوان قرار داد. علوفه با کیفیت پائین باید بهوسیله مکملهای پروتئینی تقویت شود.
در فصل جفتگیری گاوهای نر ممکن است روزانه به نیمکیلوگرم مکمل پروتئینی و ۵/۲ کیلوگرم مکمل انرژی نیاز داشته باشد. مقدار غذائی که به حیوان داده میشود بستگی به چگونگی بدن حیوان دارد.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
در ایران با توجه به اقلیم منطقه و کمبود آب در بیشتر مناطق و همچنین عدم رعایت الگوی کشت مناسب هر ساله با کمبود علوفه به خصوص علوفه مرغوب مواجه هستیم. پروتئین پائین یونجه به همراه عدم مدیریت صحیح خشک کردن علوفه در هنگام برداشت و جمع آوری یکی از اصلی ترین منابع علوفه در ایران را با مشکل روبرو می سازد.
برای رشد بهتر گاوهای گوشتی از مکمل های خوراکی استفاده می شود مانند یونوفرها ، بافرها، آنتی بیوتیک ها و …. که باید این مکملها به اندازه و براساس نیاز گاوها به آنها داده شود نه کمتر و نه بیشتر.
همچنین می توانید با دانلود بهترین کتاب رایگان پرورش گاو به زبان ساده مهارت خود را در پرورش گاو بالا ببرید.
دوستان ارجمند ! چنانچه باز هم در مورد این مطلب سؤال دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا به آن پاسخ دهیم.