خبر جذب موسسه داوری و میانجیگری سال ۱۴۰۱

در وب‌سایت استخدامی  (سه‌شنبه 11 مرداد 1401)

خبر ۱۱ مرداد ۱۴۰۱: رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف قوه قضاییه گفت: توسعه فرهنگ میانجیگری به دلیل سرعت بالا و هزینه پایین انتفاع شهروندان را در بر دارد و در مجموع مردم با رضایت خاطر بیشتری مسائلشان را پیش می‌برند.
حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی در گفت‌وگو با میزان در مورد جزییات نحوه به کار گیری داوران و میانجیگران در شوراهای حل اختلاف گفت: میانجیگران و داورانی که بهمن ماه سال گذشته در آزمون سراسری شرکت کردند در حال حاضر مراحل جذبشان شامل مصاحبه و بعد آموزش درحال انجام است.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه گفت:با توجه به اینکه همچنان به نیرو نیاز داریم و ظرفیت پذیرش نیز در این زمینه وجود دارد، برای اینکه بتوانیم داوران و میانجیگران بیشتری را به خدمت گیریم تصمیم داریم روند جذب را همچنان دنبال کنیم.
وی در مورد مراحل جذب داوران و میانجیگران در شوراهای حل اختلاف گفت: دو دسته جذب داریم که هم با آزمون را شامل می شود و هم بدون آزمون، کسانی که شرایط برتری دارند بدون آزمون اما با مصاحبه و آموزش و سایر افراد متقاضی با آزمون جذب می‌شوند که به زودی با کمک یکی از مراکز برگزاری آزمون‌های سراسری و در قالب یک آزمون استاندارد این آزمون برگزار و جذب داور و میانجیگر انجام خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی در مورد افزایش ظرفیت جذب داوران و میانجیگران گفت: هدف این است که هرچه بیشتر پرونده‌ها به سمت داوری و میانجی‌گری کشیده شود و کمتر نیاز باشد مردم به دادگستری مراجعه کنند. خاصیت داوری و میانجی‌گری در این است که اولاً سرعت رسیدگی به پرونده ها بسیار بالا و هزینه‌ها بسیار پایین‌تر است و در مجموع مردم با رضایت خاطر بیشتری مسائلشان را پیش می‌برند و این امر به طور کلی توسعه فرهنگ میانجیگری و در نهایت انتفاع شهروندان را در پی دارد.
وی ادامه داد: اگر چه که در شوراهای حل اختلاف هدف اصلی راه‌ انداختن کار مردم با سهولت و سرعت بیشتر اما به تبع کاهش ورودی پرونده هم رخ می‌دهد طبیعتاً وقتی کاهش پرونده رخ  دهد، فرصت و فراغت بیشتری برای قضات ایجاد می‌شود که این امر سبب می شود به پرونده ها با کیفیت بیشتر رسیدگی کنند و این امر منجر به بالا رفتن اتقان آرا می شود.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در مورد استفاده از ظرفیت های مردمی در حل اختلافات گفت: موضوع مهم در این امر فرهنگ سازی است که از موضوعات مهمی محسوب می شود. در حوزه تبلیغات نیز فعالیت های مثبتی انجام شده است که ساخت بیش از ۱۰۰ تیزر که بیش از ۹۰ درصد آن ها از رسانه ملی پخش شده است در این راستا بوده است.
وی ادامه داد: برای اینکه تبلیغات بتواند اثر فرهنگی جدی داشته باشد باید حداقل هر تیزر هزاران بار پخش شود که نیاز است سرمایه گذاری ها در این حوزه افزایش یابد.
وی در مورد توسعه فرهنگ حل و فصل دعاوی از طریق مذاکره گفت: لازم است آموزش و پرورش و وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این راستا به به میدان بیایند و امر فرهنگ‌سازی در هنگام تربیت و تعلیم و آموزش باید صورت گیرد و فرهنگ حل و فصل دعاوی از طریق مذاکره، میانجیگری، داوری و صلح‌یاران افزایش پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی افزود: اگرچه در حال حاضر کارهای کوچکی با آموزش و پرورش آغاز شده است که نیاز به کارهای وسیع‌تری برای تحقق اهدافمان دارد؛ نیاز است که در همه سطوح آموزشی در پایه‌های مختلف به قدری روی فرهنگ سازش کار شود که این امر برای دانش آموزی که می خواهد وارد اجتماع شود، نهادینه شود زیرا فرهنگ صلح و سازش نیازمند آموزش است.
وی درباره ایجاد نهادهای داوری در برخی از صنوف نیز تصریح کرد: از این کار حمایت می کنیم چرا که وجود مراکز داوری و میانجیگری در بسیاری از صنوف و اتحادیه ها می تواند نقش موثری در حل و فصل اختلافات ایجاد کند، اخیرا در حوزه ورزش، مرکز داوری ورزش ایجاد شد که در آینده موجب تسهیلگری‌هایی در این حوزه خواهد شد.

مطالب دیگر
در ای استخدام  (پنج‌شنبه 20 اردیبهشت 1403)
در ای استخدام  (یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403)
در ای استخدام  (یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403)
در ای استخدام  (یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403)
در ای استخدام  (یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403)
در ای استخدام  (شنبه 8 اردیبهشت 1403)
در ای استخدام  (چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403)
در ای استخدام  (چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403)
در ای استخدام  (چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403)
پنج‌شنبه 1 آذر 1403، ساعت 12:20