👈 برای مشاهده و دریافت (پرسشنامه نگرش دانشجویان به یادگیری الکترونیکی) اینجا کلیک کنید👉
قسمتی از پرسشنامه یادگیری الکترونیکی دانشجویان واتکیز و همکاران (۲۰۰۴):
پرسشنامه یادگیری الکترونیکی دانشجویان دارای ۲۵ سوال بوده که توسط واتکیز و همکارانش در سال ۲۰۰۴ طراحی و تنظیم شده است و دارای ۵ مولفه ای ( انگیزش ، مهارت ها و ارتباطات پیوسته ، دسترسی به فناوری ، توانایی یادگیری از طریق رسانه ها ، گفتگوهای گروهی اینترنتی و مسایل مبهم جهت موفقیت ) می باشد و بر اساس طیف ۵ درجه ای لیکرت از ( کاملا مخالفم تا کاملا موافقم ) نمره گذاری شده است.
در ضمن این پرسشنامه به صورت کامل دارای تعاریف + سوالات تخصصی + شیوه نمره گذاری + تفسیر و تحلیل + روایی و پایایی + منابع می باشد.
قسمتی از سوالات:
_________________________________
آموزش الکترونیکی چیست؟
باید گفت که آموزش الکترونیکی را می توان به عنوان کاربرد هدفمند فناوری های سیستم اطلاعات و ارتباطات در آموزش و یادگیری دانست. البته اصطلاحات دیگری نیز برای این روش تدریس و یادگیری به کار رفته است.
مانند: یادگیری آنلاین، یادگیری مجازی، یادگیری مبتنی بر وب، آموزش مجازی، اما همه این اصطلاحات به فرآیندهای آموزشی اطلاق می شود که از فناوری های اطلاعات و ارتباطات استفاده می کنند.
فعالیت های تدریس و یادگیری همزمان و ناهمزمان. اما یادگیری الکترونیکی یک اصطلاح گسترده تر از سایرین است. اما به طور کلی این نوع آموزش شامل کتاب های الکترونیکی می شود ، سی دی، وبینار و … می شود. از ابزارهای یادگیری مانند برخلاف روشهای سنتی، آموزش الکترونیکی آموزش و یادگیری را آسانتر، کارآمدتر و مؤثرتر میکند.
اگر اصطلاح “آموزش الکترونیکی” را در زمینه آموزش الکترونیکی در نظر بگیرید، آموزش الکترونیکی هر گونه یادگیری است که توسط افراد و گروه ها با استفاده از رایانه یا سایر وسایل الکترونیکی، شبکه ای و آفلاین، آنلاین و آفلاین انجام می شود. به صورت ناهمزمان انجام می شود متوجه خواهید شد که حاوی رویدادهای آهکی است استفاده از سیستم آموزشی مجاز
آموزش از راه دور آفلاین مستقل
در این نوع آموزش مجازی گروهی از دانش آموزان وارد اینترانت و محیط اینترنت می شوند اما تبادل اطلاعات بین آنها با تاخیر انجام می شود.
به عنوان مثال: یک دانش آموز روی منابع شبکه کار می کند یا اینترنت و محیط های شبکه محلی را مطالعه می کند.
خودخوان
دانش آموزان می توانند آزادانه به منابع آموزشی یا محتوای دوره از طریق اینترنت یا اینترانت دسترسی داشته باشند.
آموزش الکترونیکی گروهی و ناهمزمان
در این نوع آموزش مجازی گروهی از دانش آموزان وارد یک محیط اینترانت و آنلاین می شوند اما ارتباط بین آنها قطع می شود.
مثال: وقتی افراد از طریق جلسات ایمیل و متن الکترونیکی در بحث های آنلاین شرکت می کنند.
یادگیری گروهی و مشارکتی
گروهی از دانش آموزان به صورت آنلاین یا از طریق اینترنت با یکدیگر همکاری می کنند.
به عنوان مثال: زمانی که دانش آموزان همزمان در اینترنت یا در کنفرانس های صوتی و تصویری چت می کنند.
آموزش الکترونیکی نیز می تواند ترکیبی از فعالیت های فوق باشد.
دسترسی الکترونیکی به رسانه ها و منابع جمعی
فناوری اطلاعات و ارتباطات و یادگیری مجازی امکان ضبط و ذخیره انواع مختلف اطلاعات مانند متن، صوت و تصویر و دسترسی به این مواد را در طول زمان و مکان فراهم می کند. فضا و روش های چنین سنت های کلاسی غیرممکن است.
کاربران می توانند به منابع یادگیری مختلف متناسب با نیازهای آموزشی و یادگیری خود دسترسی داشته باشند. این منابع شامل تصاویر رسانه ای مانند منابع تعاملی، اسناد مرتبط، تصاویر، گرافیک، ویدئوها، ابزارهای شبیه سازی و پیوندهای آنها می باشد. . گزینه هایی برای اتصال به پایگاه های داده الکترونیکی، موتورهای جستجو و کتابخانه های آنلاین.
افزایش تأثیر آموزش الکترونیکی بر دانش آموزان
تأثیر آموزش الکترونیکی بر دانش آموزان افزایش می یابد زیرا این روش در صورت رعایت توصیه های مطالعه، به سرعت دانش آموزان را توانمند می کند و علاقه دانش آموزان را افزایش می دهد. علاوه بر این، دانش آموزان می توانند مدرک لیسانس یا دیپلم را بدون رفتن به کالج کسب کنند.