تا چه حد با هنر قالی بافی آشنا هستید؟ هنر قالی بافی که همواره به سبک سنتی (استاد و شاگردی) به نسل جوان تر آموزش داده می شده امروزه رونق بهتری پیدا کرده و به یک صنعت تبدیل شده است. در این مقاله در ادامه آموزش های قالی بافی، در مورد هنر قالیبافی و درآمد آن اطلاعاتی را برای شما تهیه کرده ایم.
همانطور که فرش های دستبافت انواع مختلفی دارند، فرش بافی هم انواع و اقسام مختلفی دارد. فرشهای نخستین دارای طرحهای ساده و ابتدایی و شکسته و عمدتاً ذهنی باف بودهاند که جنبه استفاده روزمره داشتهاند و محققان در مورد مهد فرش بافی در ابتدا به مصر به عنوان مهد این هنر فکر میکردهاند امّا با پیدایش اولین فرش به نام پازیریک که در کوههای سیبری در سال ۱۹۴۹ توسط پروفسور رودنکو کشف گردید ثابت کرد که مهد هنر فرش بافی در ایران بودهاست.
مطلب مشابه : 7 درس بسیار مهم آموزش تصویری قالی بافی در خانه (فیلم رایگان)
این که برای بافت فرش چه لوازمی نیاز داریم بسیار اهمیت دارد. دار قالی، دفه، شانه، کاردک، قیچی، چله، کوجی، سک و سیخ پود کشی ، خامه قالی بافی ، پود و … از لوازم مورد نیاز بافت قالی است.
دستمزد یک بافننده فرش به 3 روش مختلف حساب میشود :
قیمت معمول در بازار براساس هر رج میباشد که بر اساس ابعاد فرش و تابلو فرش متغییر میباشد. که به صورت کلی برای فرش های :
فرش های بزرگتر از ذرع و نیم یعنی 3 متری 40 ریال و ابعاد بزرگتر 80 ریال برای هر گره محاسبه میشود.
مثال محاسبه : فرض کنید تابلو فرشی با تعداد گره 500 و تعداد رج 350 داریم. میخواهیم محاسبه کنیم برای اینکه بدانیم دستمزد بافنده چقدر خواهد بود برای بافت این فرش :
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
500 ضربدر 350 مساوی عدد بدست آمده از ضرب دو عدد . عدد بدست امده ضربدر قیمت هر گره یعنی 18 ریال .
350*500=175000
175000*18= ریال 3.150.000
فرش دستباف ایرانی به خاطر کیفیت بالایی که دارد نسبت به رقبای خودش، قیمت تمام شده بالاتری دارد و طبیعتا با قیمت بالاتری هم در بازارهای جهانی عرضه می شود اما چون فرش دستباف ایرانی، امتحان خودش را پس داده است . مشتریان آن حاضرند بهای قابل قبولی برای آن بپردازند. جالب است بدانید که میزان زیادی از هزینه نهایی فرش دستبافت در ایران، هزینه دستمزد است یعنی یک فرد با هزینه بسیار کمتری نسبت به سودآوری این حرفه، می تواند دار قالی بافی و نخ و نقشه و … را تهیه کند، بنابراین به نظر من با سرمایه گذاری بسیار کمی که در این صنعت نسبت به صنعت های پرخرج دیگر انجام می شود، سودآوری آن برگه برنده بزرگ و قابل اعتنایی است.
همچنین بخوانید : فرش ابریشم چیست و درآمد این شغل چقدر است؟
بافندگان فرش دست بافت از 800 هزار تومان در ماه تا 5 میلیون تومان درآمدشان متفاوت است و بسته به این که چقدر در کارشان حرفه ای هستند در آمد هم متغیر است. همچنین درآمد بافت فرش ابریشم، بسته به سرعت کار شما، هنر شما و … دارد و بطور متوسط می توانید سالیانه 35-60 میلیون تومان درآمد داشته باشید. البته مدتی است که به خاطر تحریم های اعمال شده، صنعت قالی بافی هم بازار مناسبی ندارد.
دوستانی که در مورد این مطلب سؤال دارند، می توانند در بخش نظرات آنرا ثبت نمایند تا به سؤال ها پاسخ داده شود.