بهترین خوراک گوسفندان پرواری چیست و جیره غذایی شان چقدر باشد؟

در این مقاله قصد داریم بهترین خوراک گوسفندان پرواری را به شما علاقمندان به پرورش گوسفند معرفی نماییم و همچنین برنامه جیره غذایی این گوسفندان را توضیح دهیم. در
بهترین خوراک گوسفندان پرواری چیست و جیره غذایی شان چقدر باشد؟

در این مقاله قصد داریم بهترین خوراک گوسفندان پرواری را به شما علاقمندان به پرورش گوسفند معرفی نماییم و همچنین برنامه جیره غذایی این گوسفندان را توضیح دهیم. در ابتدای مطلب نیز یک کلیپ آموزشی از نحوه تغذیه گوسفندان در طول روز و شب قرار داده ایم که می توانید این ویدئو را به رایگان مشاهده و دانلود نمایید.

کلیپ آموزش نحوه تغذیه گوسفندان پرواری:

 

لینک دانلود این ویدئو

اما بهترین غذاها برای گوسفندان

1-خوراک کنسانتره گوسفند:

 

پرورش گوسفند

توی این پک فوق العاده،توی این پک فوق العاده، روش پرورش گوسفند رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش گوسفند و گله داری اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!

 

این خوراک جهت پروار به صورت صنعتی و حرفه ای می باشد. همچنین این کنسانتره به صورت پلت و مخصوص تغذیه گوسفند در مناطق روستایی که امکان جداسازی میش، بره و گوسفند پرواری از یکدیگر وجود ندارد طراحی و تولید می گردد. این محصول، خوش خوراک بوده و گوسفند با میل آن را مصرف می کند.
مواد تشکیل دهنده خوراک کنسانتره گوسفند : جو، ذرت، کنجاله آفتابگردان، سبوس گندم، خرما، تفاله انگور، ملاس چغندر قند، مکمل های درمانی معدنی ویتامینه و افزودنی های مجاز

موارد مصرف: این خوراک جهت بره های پرواری از سه ماهگی به بعد قابل مصرف می باشد.

مقدار مصرف: ۳۰۰ الی ۸۰۰ گرم در روز به ازاء هر رأس

شکل ظاهری و دانه بندی محصول: این محصول به صورت پلت و با دانه بندی مشخص با قطر ۸ میلیمتر تولید می گردد.

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!

 

پست مشابه : دانلود 10 درس بسیار مهم در پرورش انواع گوسفند پرواری (فیلم رایگان)

تغذیه های دیگر برای گوسفند پرواری:

دانه جو: اگر بصورت بلغوری خورانده شود، یکی از منابع تامین انرژی برای دام است.

دانه-جو-بلغور

یونجه:  برای دام خوش خوراک است و از نظر پروتئین ، کلسیم و ویتامین بسیار غنی است. ارزش غذایی برگ یونجه بیش تر از ساقه آن است لذا زمان و نحوه برداشت آن تاثیر زیادی روی ارزش غذایی آن دارد.

یونجه-گوسفند

کنجاله: کنجاله مازاد کارخانجات روغن کشی بوده که مهم ترین آن، کنجاله تخم پنبه و کنجاله سویا است. این ماده پروتئین زیادی دارد و یکی از اساسی ترین مواد درخوراک گوسفند پرواری می باشد.

کنجاله-سویا-

سبوس: سبوس، غشاء خارجی دانه غلات است که ارزش غذایی زیادی دارد، برای دام سهل الهضم وملین و دارای فسفر زیادی است.

سبوس

تفاله وملاس چغندر: تفاله وملاس چغندر، مازاد کارخانجات قند است و به علت قندی بودن و خوش خوراک کردن مواد غذایی برای پرواربندی بسیار مناسب می باشند.

ملاس

کاه: کاه ساقه خشک تیره غلات و حبوبات است که پس از کوبیدن وجدا کردن دانه بدست می آید. از نظر مواد غذایی بسیار ضعیف است. برای گوسفند پرواری کاه بایستی با کود اوره غنی سازی و مخلوط شود.

کاه

نیاز غذایی دام پرواری:

علاقمندان به پرورش گوسفند بخوانند : معرفی بهترین نژادهای گوسفند ایرانی +تصاویر

جیره غذایی مورد نیاز گوسفند پرواری:

مقدار غذایی که در24 ساعت دراختیار دام قرار می گیرد تا دام بتواند به فعالیت های خود ادامه داده و تولید شیر داشته باشد، جیره غذایی گفته می شود. جیره غذایی متعادل مخلوطی از چند ماده خوراکی است که دارای مقدار و نسبت صحیحی از انرژی و مواد مغذی مختلف بوده وچنان چه روزانه و به میزان کافی دراختیار دام قرار گیرد، احتیاجات آن را از نظر انرژی ، پروتئین، مواد معدنی وسایر مواد مغذی درمدت 24 ساعت تامین می کند.

اصول تهیه جیره متعادل:

برای تهیه یک جیره متعادل باید از میزان احتیاجات گوسفند به مقدار ماده خشک، انرژی، پروتئین ومواد مغذی اطلاع داشت. جیره غذایی ضمن خوش خوراکی، قابل هضم بودن ومقوی بودن بایستی از نظر اقتصادی نیز باصرفه باشد و چون گوسفند یک حیوان نشخوار کننده است، وجود مقدارکافی مواد خشبی درجیره ضروری است. مواد خوراکی مورد استفاده درپرواربندی گوسفند نژاد مهربان شامل یونجه، جو بلغور شده، کنجاله تخم پنبه ، سبوس گندم، تفاله خشک چغندر قند و کربنات کلسیم است.برای هر راس دام، مقدار خوراک مصرفی درهرروز 1300 گرم است.

نسبت ترکیب کنسانتره وعلوفه به ترتیب 780 گرم و 520 گرم بوده بطوریکه کنسانتره ویونجه را کاملاً با هم مخلوط کرده ودرسه نوبت صبح، ظهر و عصردراختیار بره ها قرار داده می شود. برای عادت کردن بره ها وجلوگیری از مشکلات گوارشی ناشی از خوراک مصرفی، تغییر جیره بایستی به تدریج وطی یک هفته تا ده روز انجام شود. درماه دوم پرواربندی مقدار خوراکی مصرفی 1600 گرم می شود بطوری که برای هر بره 1280 گرم کنسانتره و 320 گرم یونجه به صورت مخلوط درسه وعده داده می شود. دریک طرح تحقیقی – ترویجی که برای بررسی اثر تغذیه بر افزایش وزن بره های نژاد مهربان دراستان همدان انجام شد، بره ها طی سه ماه با ترکیب مواد جدول 1 تغذیه شدند که افزایش وزن بره ها و ماده خشک مصرفی برای اطلاع درجدول 2 آمده است.

جدول 1 : ترکیب کنسانتره ودرصد هریک از مواد غذایی

 

جدول 2 : نسبت کنسانتره به علوفه درجیره غذایی بره های پرواری و افزایش وزن دردوره پرواربندی

زمان خاتمه پرواربندی:

اصولاً مدت پرواربندی یکصد روز است وهر زمان که اضافه وزن به دلیل اضافه شدن چربی بدن باشد بایستی پرواربندی خاتمه یابد. دراواخر پرواربندی ضریب تبدیل غذایی کاهش یافته وبه ازاء مصرف هر واحد جیره غذایی افزایش وزن بره ها اقتصادی نخواهد بود.

کاربران گرامی! چنانچه سؤال و یا پیشنهادی در زمینه این مطلب دارید، لطفاٌ آنرا در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: هنر فردی
هنر فردی
رایگان
دریافت فایل
شنبه 6 مرداد 1403، ساعت 04:23